DeFi is op dit moment als ‚proberen naar de maan te vliegen in een kartonnen doos‘ – Diginex CEO

DeFi is vrijwel zeker de toekomst, maar die toekomst is misschien niet vandaag.

De decentrale financiering, of DeFi, sector van de crypto-industrie barst de laatste maanden van de uitbundigheid, de innovatie en de speculatie. De niche staat echter nog in de kinderschoenen, aldus Richard Byworth, CEO van digital finance company Diginex.

„Ik geloof dat DeFi de toekomst mogelijk in het verschiet ligt,“ zei Byworth in een interview met Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano, gepost op 18 september. „Maar het is nog erg vroeg,“ voegde hij eraan toe, en hij werkte het uit:

„Het is alsof je probeert naar de maan te vliegen in een kartonnen doos. Ik bedoel, je gaat jezelf onderweg in de problemen brengen, en, weet je, dingen gaan kapot en verbranden, zoals we al begonnen zijn te zien.“

Zulke dramatische pogingen, beproevingen en mislukkingen maken de industrie niet geweldig met betrekking tot de mainstream entiteiten die in de crypto sfeer en zijn ontluikende DeFi niche turen.

„Ik kijk zeker terug naar 2017, en dit DeFi ding is waarschijnlijk niet wat we nu nodig hebben,“ Byworth toegevoegd. „We hebben MicroStrategy coming in, we hebben Paul Tudor Jones coming in, we hebben een aantal echt serieuze hitters beginnen te aandacht te besteden aan deze industrie en ik hoop alleen dat DeFi niet een andere ICO rage dat mensen gaan, ‚weet je wat, iedereen is gek in Bitcoin Evolution,‘ en blijf uit de buurt van het voor een paar jaar‘.

De hele crypto-industrie bereikte zijn hoogtepunt in 2017 door de stijgende trend van het eerste muntaanbod, of ICO’s – een rage die later door de regelgeving werd uitgeroeid. In de afgelopen weken heeft DeFi vergelijkbare vibes afgegeven, met veel willekeurige activa die in prijs stijgen.

Byworth is ook niet de eerste die de DeFi-sector vergelijkt met ICO’s in 2017. De oprichter van digital asset data site Messari, Ryan Selkis, heeft onlangs soortgelijke gedachten geuit.

Bovendien, zoals Byworth, vermeldde, hebben meerdere belangrijke mainstream reuzen recentelijk grote weddenschappen op Bitcoin geplaatst, waardoor de industrie tot nu toe mogelijk op een cruciaal punt in het leven is komen te staan.